Raimon Portell

Raimon Portell

Raimon Portell és fill de Barcelona, del barri del Guinardó. De petit volia ser pintor i escultor, però després es va decantar cap a les lletres. El seu primer llibre narra un recorregut per la serralada del Andes de sud a nord. Ha publicat munts de reportatges de viatges en revistes i diaris, i ha dirigit un parell de revistes del sector. També ha escrit sobre cuina, cinema, literatura, història... Cinc dels seus llibres són de divulgació històrica. Però ha estat com a escriptor de literatura infantil i juvenil, que ha rebut més reconeixements. Els últims, a la trilogia “La llum d’Artús”, han estat el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil del Ministeri de Cultura, el Premi Llibreter i el Premi Crítica Serra d’Or. Per guanyar-se la vida, també ha redactat estudis econòmics, ha fet de professor (des de primària a la universitat), d’editor... Bé, i té dues filles impressionants.

 

Obras destacadas

Bibliografía completa

Narrativa juvenil. Barcanova, 2019
Narrativa juvenil. Barcanova, 2018
Narrativa juvenil. Barcanova, 2017
El millor dia de la meva vida
Animallibres, 2017
Torneig de Carnaval
Animallibres, 2016
L?Islam i les altres potències medievals
Sàpiens Publicacions, 2016
Les magdalenes també juguen
Animallibres, 2015
No ho expliquis a ningú
Animallibres, 2015
La pilota robada
Animallibres, 2014
La por del passadís
Bromera y Animallibres, 2014
Mare de Déu quina escola!
Ara Llibres, 2008
Marta Mata. El camí de l?escola
AM Rosa Sensat, 2007
Els mestres de la República en imatges
Ara Llibres, 2007
L?ombra de Venècia
La Galera, 2006
Els mestres de la República
Ara Llibres, 2006
Macedònia,
La Galera, 2006
Vull una corona!
La Galera, 2005
Pirineu català
Darana, 2004
El somni del jaguar
La Malgrana, 1998