Maria Carme Roca

Maria Carme Roca

É historiadora i filòloga, des de l’any 1997 es dedica professionalment a l’escriptura. Amb més d’una sesentena de llibres publicats, la seva obra s’adreça tant al públic infantil i juvenil com a l’adult.

Les seves últimes obres publicades: A Bàrcino. La Reina de Gizeh, El Far (Premi Prudenci Bretrana de narrativa 2018), La noia del club i Selfies al cementiri (Premi Barcanova de Literatura Juvenil).

En el decurs de la seva trajectòria ha obtingut altres premis literaris com el Lola Anglada de contes infantils, la menció d’honor White Raven’s, el Nèstor Luján de novel·la històrica, el Bancaixa de novel·la juvenil i el Joaquim Ruyra, també de novel·la juvenil. L’any 2016 ha rebut el premi dels lectors “l’Illa dels llibres”.

Actualment, a banda d’escriure, assisteix a centres escolars participant en fòrums lectors. Imparteix conferències a biblioteques, centres i associacions culturals. Condueix el club de lectura de la biblioteca Joan Coromines de El Masnou. És membre de jurat de diversos premis literaris i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i forma part del CLIJCAT. També col·labora en diverses publicacions i participa en rutes literàries sobre les seves novel·les històriques.

Obras destacadas

A Bàrcino

A Bàrcino

Planeta y Columna, 2020
NOVEL·LA HISTòRICA

Amb gairebé vint-i-cinc anys, la Minícia pateix el rebuig del seu pare, Luci Min...

La reina de Gizeh

La reina de Gizeh

Viena Edicions, 2019
NARRATIVA INFANTIL

Amb poc més de 9 anys, la Yasmín ajuda el seu germà gran a tirar endavant...

El Far

El Far

Columna, 2018
NARRATIVA ADULT

Durant una celebració familiar, la Diana constata que la seva mare, la Cinta, no &eacut...

Selfies al cementiri

Selfies al cementiri

Barcanova, 2017
FANTASIA

Premi Barcanova de Literatura juvenil 15ena edició (20...

Bibliografía completa

Novel·la històrica . Planeta y Columna, 2020
Narrativa infantil. Viena Edicions, 2019
Narrativa Adult. Columna, 2018
Fantasia. Barcanova, 2017
Novel.la històrica . Bromera, 2017
Lletres blaves per l'autisme
Stomberg Editorial, 2017
En Punxetes fa troballes
Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2017
Selfies al cementiri
Barcanova, 2017
Novel.la històrica . Columna edicions, 2016
Els mitjons de l'ogre
Santillana, 2016
La merla blava
La Galera, 2015
L'enigma Colom
Columna, 2014
Abadesses i Priores a la Catalunya Medieval
Editorial Base, 2014
La solidaritat no degenera (conte)
La Marató de TV3, 2014
Dedica'm un poema, encara que sigui teu.
Barcanova, 2013
Elles també maten (relat)
Llibres del delicte, 2013
Katalepsis
La Galera, 2013
Com una fotocòpia
Estrella Polar, 2012
Escollida pels Déus
Columna, 2011
Qui és el de la foto?
Bromera, 2010
La moneda partida
Edebé, 2010