Jordi Bianciotto

Jordi Bianciotto

És un periodista i crític musical català. Autor de nombroses biografies i llibres relacionats amb l'àmbit del pop-rock i la cançó, és crític d’El Periódico de Catalunya des del 1995, i escriu habitualment a les revistes Rockdelux i Enderrock. És també guionista del programa Música moderna, de Barcelona Televisió, col·laborador de la Gran Enciclopèdia Catalana i columnista a Nació Digital i Mèdia.cat.

Va iniciar la seva trajectòria el 1987 a la revista de caràcter cívic Sant Andreu de Cap a Peus, i dos anys després va començar a escriure a la publicació musical Popular 1. Posteriorment va col·laborar a Diari de Barcelona, La Vanguardia i Avui. La seva firma ha passat per revistes com Cultura (editada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya), CNR, Efeeme, Factory, Fantastic Magazine, Ritmos del Mundo, Nativa, El Temps, Debat Juvenil i d'altres.
 

Obras destacadas

El libro de Estopa

El libro de Estopa

Espasa, 2020
BIOGRAFIA

El 1999 Estopa va aconseguir fer història a l'vendre més de milió i m...

Mª Mar Bonet, intensament

Mª Mar Bonet, intensament

Ara llibres / Editorial Milenio, 2017
NO FICCIó

Ara que celebrem els 50 anys de Maria del Mar Bonet dalt dels escenaris, ara que l’artis...

Pablo Alborán

Pablo Alborán

Grijalbo, 2014

Desde sus primeras apariciones en la escena musical – con sofá blanco, una guitarra y ...

One Direction. La novela

One Direction. La novela

Ediciones B, 2014

Álex, joven e inquieto periodista de la revista Global Pop, recibe un encargo de altos ...

Bibliografía completa

Biografia. Espasa, 2020
No ficció. Ara llibres / Editorial Milenio, 2017
Grijalbo, 2014
Ediciones B, 2014
Ediciones Quarentena, 2011
El FIMPT de Vilanova i La Geltrú: bressol dels festivals
2010
Guía universal del Rock. 1970 - 1990
2009
Más es más. Sociedad y cultura en la España democrática
2009
El fenomen Springsteen
2008
Guía universal del rock. De 1990 hasta hoy
2008
Guía universal del rock. De 1990 hasta hoy
2008
Altaveu, 20 anys
2008
Bob Dylan
2005
Teen Spirit. De viaje por el pop independiente
2004
La revolución sexual del rock
2000
Abba. Planeta kitsch
2000
Cadáveres bien parecidos
1999
Neil Young
1998
La gran guía del rock en CD
1998
Jimi Hendrix
1997
PJ Harvey
1997
La censura en el rock
1997
Björk
1996
Nirvana
1995