SELECT * FROM imc_autores a WHERE a.id = '184' AND status > 0 imc Agencia Literaria

Susana Rosique

Susana Rosique

Susana Rosique was born in San Sebastian (Vask Country, Spain), so there she growed up and so did her passion for the sea, the forests, the books and drawing. Graduated in Psychology by the University of the Vask Country, she moved to Madrid, where she took part in several exhibitions of paintings, by the Youth Art Net of Region of Madrid. She worked for 16 years for the “Making family” magazine, creating contents and illustrations for them, and started making illustrations for children’s books . In 15 years, she has illustrated all types of genres, for spanish and foreign editorials. She always looks for the expressivity, the good mood, and a positive message through the characters and atmosphere around. She uses even traditional or digital tools, depending on the most suitable way to the target. 

Susana is not afraid of challenges, she dives into books and walks throuhg pencils forests because, in her opinnion, they are magic places where everything is possible.

In 2016, Susana won the first prize in the Best Children's Fiction Picture Book of the Intenational Latino Book Awards 2016 (Los Angeles, USA) with the picture book "Con ojos de niño" (J. Licitra, S. Rosique , Ed. Story of Light). She has also been selected forThe Sharjah Children's Books Illustrations Exhibition Children's Reading Festival in Sharjah (United Arab Emirates) 2017

Ver ilustraciones

Publicaciones

Bibliografía completa

Childish Tales . Ediciones EDEBÉ, 2015
El sabio del bosque
Ediciones Palabra, 1998
La seta del sombrero rojo
Ediciones Palabra, 1998
Alberto y Farolina
Ediciones Palabra, 1999
Patas de rana, castañas pilongas
Ediciones Palabra, 1999
Fueguito y Jorge
Ediciones Palabra, 2000
Elisenda
Ediciones Palabra, 2002
Marta y la reina de las hormigas
Ediciones Palabra, 2005
El reloj del abuelo
Ediciones Palabra, 2007
Pablo y el cuervo blanco
Ediciones Palabra, 2008
La moneda de oro
Ediciones Palabra, 2011
Un belén muy vivo
Ediciones Palabra, 2012
Lirón y el camino secreto
Ediciones Palabra, 2014
Sácame de aquí
Ed. San Pablo, 2010
Los Meagrada
Ed. Bornova de cuentos, 2011
Voces para un blues negro
Ed. Roca, 2011
¡Esto no es una fábrica de sonrisas!
Ed. La Galería del Libro, 2012
Huevos y patatas
Ed. La Galería del Libro, 2012
Juego de tablas
Ediciones de la Torre, 2013
¿Me cuentas cuándo nací?
Editorial Libros Únicos, 2013
¿Me cuentas cuando era pequeño?
Editorial Libros Únicos, 2013
Ali y los Macapún
Ed. Descubre Books, 2013
Nanas fabulescas a 30 voces
Ediciones de la Torre, 2013
La princesa que nunca se reía
Ediciones de la Torre, 2013
Punto y reímos
Grupo Amanuense Editorial (Guatemala), 2014
El elogio de la educación: 70 imágenes de ser maestro
Educadores sin Fronteras (Méjico), 2014
Memorias del porvenir
Ed. Amazon, 2014
Oier y el loro de las plumas verdes
ISEKIN y el Diario Vasco, 2015
La fábrica de besos
Ediciones EDEBÉ, 2015
Un cuento y 23 sonrisas
La Guarida Ediciones, 2015
Te cuento mi cuento
Ed. San Pablo, 2015
El álbum de mi bebé
Ediciones Jaguar, 2015
Con hojos de niño
Editorial Cuento de Luz, 2015
Editorial Amigos de Papel, 2015
Editorial Cuento de Luz, 2015