Maria Carme Roca

Maria Carme Roca

Maria Carme Roca (Barcelona, 1955), historiadora i filòloga, des de l’any 1997 es dedica professionalment a l’escriptura. Amb més d’una cinquantena de llibres publicats, la seva obra s’adreça tant al públic infantil i juvenil com a l’adult. En el decurs de la seva trajectòria ha obtingut diversos premis literaris com el Lola Anglada de contes infantils (On s’amaga la por, 2002), la menció d’honor White Raven’s per la novel·la juvenil El faedor de mentides  (2004), el Nèstor Luján de novel·la històrica (Intrigas de palau, 2006), el Bancaixa de novel·la juvenil (Qui és el de la foto? 2009) o el Joaquim Ruyra, també de novel·la juvenil (Katalepsis, 2012). L’any 2016 ha rebut el premi dels lectors “l’Illa dels llibres” per la seva novel·la A punt d’estrena (2016) i el premi Barcanova de literatura juvenil Selfies al cementiri, novel·la publicada el març de 2017.

Actualment, a banda d’escriure, forma part del programa "Lletres a les aules” de la Institució de les Lletres Catalanes i assisteix a centres escolars participant en fòrums lectors. Imparteix conferències a biblioteques, centres i associacions culturals. Condueix el club de lectura de la biblioteca Joan Coromines de El Masnou. És membre de jurat de diversos premis literaris i de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Col·labora en diverses publicacions i participa en rutes literàries sobre les seves novel·les històriques.

Obras destacadas

El Far

El Far

Columna, 2018
NARRATIVA ADULT

Durant una celebració familiar, la Diana constata que la seva mare, la Cinta, no &eacut...

Selfies al cementiri

Selfies al cementiri

Barcanova, 2017
FANTASIA

Premi Barcanova de Literatura juvenil 15ena edició (20...

La noia del club

La noia del club

Bromera, 2017
NOVEL.LA HISTòRICA

Des de ben jove, la Flora ha volgut ser nedadora. Tot i que la seva família li fa costa...

A punt d'estrena

A punt d'estrena

Columna edicions, 2016
NOVEL.LA HISTòRICA

Premi dels Lectors “L’Illa dels llibres” 2016

Bibliografía completa

Narrativa Adult. Columna, 2018
Fantasia. Barcanova, 2017
Novel.la històrica . Bromera, 2017
Lletres blaves per l'autisme
Stomberg Editorial, 2017
En Punxetes fa troballes
Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2017
Selfies al cementiri
Barcanova, 2017
Novel.la històrica . Columna edicions, 2016
Els mitjons de l'ogre
Santillana, 2016
La merla blava
La Galera, 2015
L'enigma Colom
Columna, 2014
Abadesses i Priores a la Catalunya Medieval
Editorial Base, 2014
La solidaritat no degenera (conte)
La Marató de TV3, 2014
Dedica'm un poema, encara que sigui teu.
Barcanova, 2013
Elles també maten (relat)
Llibres del delicte, 2013
Katalepsis
La Galera, 2013
Com una fotocòpia
Estrella Polar, 2012
Escollida pels Déus
Columna, 2011
Qui és el de la foto?
Bromera, 2010
La moneda partida
Edebé, 2010