Xavier Vernetta

Xavier Vernetta

Xavier Vernetta i Gallart, nascut a Barcelona el 1956. Escriptor, traductor, professor de literatura, crític literari. És llicenciat en Història Contemporània i en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Ha dirigit les col·leccions Petit EsparverEsparver iEsparver jove per Edicions de la Magrana. És autor de la novel·la Dies de Pluja i del recull de narracions Parlem d'amor. Ha publicat diverses novel·les juvenils, entre les quals destaquen Somni de TàngerSense adreça conegudaJocs de lluna i N, de Néstor. També és autor de contes infantils com Roberluxtina i la reunió de les bruixes i Ara sí que l'he feta bona!. L'any 2003 va obtenir (ex aequo) el Premi de narrativa que atorga la Fundació Enciclopèdia Catalana.

Obras destacadas

Qui em vol fer mal?

Qui em vol fer mal?

Edicions Saldonar, 2015
NOVEL·LA NEGRE

La Lina Torres és policia a Gràcia i fa poc temps que ha conegut en Fabrizio Sim...

El pare és un tarambana

El pare és un tarambana

Barcanova, 2015
NARRATIVA JUVENIL

La protagonista és una joveneta que es diu Sònia Anguera. ...

Els anys salvatges

Els anys salvatges

Edicions Saldonar, 2011
NOVEL·LA

Hi ha moments que és difícil recordar allò que has fet en un sol dia. Per...

País de llops

País de llops

Edicions Proa, 2010
NOVEL·LA

Carles Maria Rovirosa i Branhauer, marquès de Torregrossa, llegeix al diari un article ...

Bibliografía completa

Novel·la negre. Edicions Saldonar, 2015
Narrativa juvenil. Barcanova, 2015
Novel·la . Edicions Saldonar, 2011
Novel·la . Edicions Proa, 2010
Narrativa juvenil. Barcanova, 2009
Novel·la . Edicions Proa, 2006
Narrativa juvenil. Barcanova, 2006
Llibre de les Bèsties
Edicions Proa, 2005
Narrativa juvenil. Barcanova, 2005
Narrativa infantil. Barcanova, 2004
Novel·la negre. Barcanova, 2003
Narrativa juvenil. Edicions de la Magrana, 1997
Jocs Textuals
Edicions de la Magrana, 1997
Roberluxtina i la reunió de les bruixes
Editorial Cruïlla, 1995