Santiago García-Clairac

Santiago García-Clairac

Vaig néixer a França, el 30 de juliol de 1944, quasi dos mesos després del desembarcament de NORMANDÍA i un dia abans que ANTOINE SAINT EXUPERY, autor d’EL PETIT PRINCEP, desaparegués amb el seu avió volant sobre el mar. Quan neixes en plena GUERRA MUNDIAL, en un país que la viu intensament, d’alguna manera et marca.

A França no em deia Santiago, sinó Jacques. Una altra cosa que et marca. Vius amb un nom durant deu anys i després te’l canvien. Vaig créixer a un poblet anomenat Mont de Marsans, al sud oest de França. La guerra mundial es va acabar quan jo tenia un any i segons s’explica la gent estava molt contenta que s’hagués acabat. A França, el 14 de juliol és una gran festa que se celebra l’alliberament.

 Vivia a un carrer molt empinat que anava a donar al riu. Es deia Rue Batteliere. Anava a un col·legi molt a prop i tenia molts amics. Recordo que quan anava al col·legi ho feia acompanyat d’alguns veïns de la meva edat i era molt divertit. Si, durant aquesta època estava encantat d’anar al col·legi, sobre tot per la companyia.

Vaig publicar el meu primer llibre infantil l’any 1994. El seu títol era MAXI EL AVENTURERO i es publica a la col·lecció blava del Vaixel de Vapor, de l’editorial SM i de seguida aconsegueix una gran acceptació crítica i de públic lector. L’any 2004 vaig rebre el Premi Cervantes Chico de Literatura Infantil i Juvenil. El 2005 va ser un punt d’inflexió en la meva línia creativa amb la sortida del primer llibre de la trilogia EL EJÉRCITO NEGRO, que es va completar amb els altres dos títols els dos anys següents. Una aventura de màgia i de fantasia èpica medieval a l’Edat Mitja. El 2014, vaig publicar a l’Editorial Edebé BAJO EL FUEGO DE LAS BALAS PENSARÉ EN TI, escrit a quatre mans amb el meu fill ROBERTO SANTIAGO. També al 2014, l’Editorial Bruño publica DRAGONTIME, projectat per ser una col·lecció per a preadolescents.

Al llarg d’aquests anys no he deixat de visitar col·legis, llibreries, biblioteques i fures del llibre. He participat en esdeveniments culturals i he impartit conferències sobre literatura. Actualment, estic escrivint dos llibres de la col·lecció DRAGONTIME i tinc pendents algunes obres en diverses editorials.

Obras destacadas

El petit príncep marxà a la guerra

El petit príncep marxà a la guerra

Santillana Infantil y Juvenil, 2018
NARRATIVA INFANTIL

El 6 de juny del 1944, desembarcament de Normandia, en una París envaïda pels nazi...

Presentaciones en público

Presentaciones en público

Diez de Santos, 2014
EMPRESA
...
Dragontime

Dragontime

Bruño , 2014
NARRATIVA JUVENIL
...
Bajo el fuego de las balas pensaré en tí

Bajo el fuego de las balas pensaré en tí

Edebé, 2014
NARRATIVA JUVENIL
...

Bibliografía completa

Narrativa infantil. Santillana Infantil y Juvenil, 2018
Empresa. Diez de Santos, 2014
Narrativa juvenil. Bruño , 2014
Narrativa juvenil. Edebé, 2014
Narrativa infantil. SM, 2012
Empresa. Diez de Santos, 2012
Narrativa juvenil. Montena, 2012
Narrativa infantil. SM, 2011
Còmic. SM, 2010
Còmic. SM, 2010
Còmic. SM, 2010
Còmic. SM, 2010
Fantasia / Distopia. San Pablo, 2010
Fantasia / Distopia. San Pablo, 2010
Fantasia / Distopia. SM, 2009
Fantasia / Distopia. SM, 2007
Narrativa infantil. SM, 2006
Narrativa infantil. SM, 2006
Fantasia / Distopia. SM, 2006
Narrativa juvenil. SM, 2006
Narrativa infantil. SM, 2005
Narrativa infantil. SM, 2005
Narrativa infantil. SM, 2005
Narrativa infantil. SM, 2005
Empresa. Almuzara, 2005
Narrativa juvenil. SM, 2005
Narrativa infantil. SM, 2004
Narrativa juvenil. SM, 2004
Empresa. Almuzara, 2004
Narrativa infantil. SM, 2003
Narrativa infantil. SM, 2002
Narrativa infantil. SM, 2002