Jaume Copons

Jaume Copons

Jaume Copons és escriptor. Escriu novel•les, contes, còmics, cançons i sèries audiovisuals. A vegades ho fa en solitari i d'altres vegades crea equips per portar a terme els seus projectes.
La seva primera feina com a professional va a ser com a guionista de Barri Sèsam (TVE) . A partir d'aquí alterna la literatura amb l'audiovisual. És autor de més de vint novel•les entre les quals destaquen "La Mà Negra", "La Closca Pelada dels Cretins", "En Caratallada i els altres" o "L'Agus Pianola i el monstre dels llibres" i de sèries de televisió com "Los Lunnis" (TVE) o "Los Algos" (Cuatro). També ha fet fa cançons per a les sèries que ha creat, com ara "Los Lunnis y los niños nos vamos a la cama" emesa diàriament durant tres anys per tots els canals de TVE.
Ha creat equips d'autors per portar a terme col•leccions com ara "Jo, Elvis Riboldi" (La Galera), "La Companyia del Balta" (SM-Crüilla) o "L'Agus i els Monstres" ().
Molt ocasionalment tradueix al català i al castellà ( però només un petit grups d' autors: Bacallario, Patterson o Lemony Snicket).
Les seves obres, entre d'altres, li han valgut premis com el Joaquim Ruyra-Recull 2000, el Cifré de Colonya 2011, el Prix Jeunesse per a guió infantil de 2005 o el TP d'Or al millor programa infantil 2005.
Amb poques excepcions, escriu sempre per a nens i per a joves perquè no troba gaire interessant el món dels adults.

Obras destacadas

Mocs. Una setmana o set dies.

Mocs. Una setmana o set dies.

Duomo Ediciones, 2019
NARRATIVA INFANTIL

Els nens ens refredem entre cinc i dotze vegades a l'any. Quan començen els mocs i ...

El secret del professor

El secret del professor

Beascoa, 2019
NARRATIVA INFANTIL

A l'escola de l'Ulisses i la Lia, els alumnes poden escollir entre diverses extraescol...

Un pla malèfic

Un pla malèfic

2019
NARRATIVA INFANTIL

A l'escola de l'Ulisses i la Lia, els alumnes poden escollir entre diverses extraescol...

Els carters de l'espai

Els carters de l'espai

Combel, 2019
NARRATIVA INFANTIL

Ep, hola! Soc l’Agus Pianola! Potser ja em deus conèixer, oi? Doncs aleshores ja ...

Bibliografía completa

Narrativa infantil. Combel, 2019
Narrativa infantil. Duomo Ediciones, 2019
Ficció infantil. Combel, 2019
Narrativa infantil. Beascoa, 2019
Narrativa infantil. 2019
Narrativa infantil. Combel, 2019
Narrativa infantil. Combel, 2018
Narrativa juvenil. Combel, 2018
LLibre d'activitats. Combel, 2018
Narrativa infantil. Combel, 2018
Narrativa infantil. Combel, 2017
Narrativa infantil. Combel, 2017
Activitats. Combel, 2017
Narrativa infantil. Combel, 2017
Narrativa infantil. Combel, 2017
Narrativa infantil. Combel, 2017
Narrativa infantil. Combel, 2017
Narrativa infantil. Santillana, 2016
Narrativa infantil. Estrella Polar, 2016
Narrativa infantil. Combel, 2016
Narrativa infantil. Combel, 2016
Novel·la Gràfica. Combel, 2016
La cuina d'en Max
Barcanova (CAT) / Anaya (ESP), 2015
Combel, 2015
Barcanova, 2015
Combel, 2015
Estrella Polar (CAT) / B de block (ESP), 2015
Babulinkabooks, 2015
Aquest llibre és de l'avi
2014
Combel, 2014
Yo, Elvis Riboldi, tu Emma Foster
2013
La Companía de Balta. Los Aladeltos
2013
Yo, Elvis Riboldi y el falso culpable
2013
Un tresor al safareig
2012
Yo, Elvis Riboldi y el restaurante chino
2012
Yo, Elvis Riboldi y Boris el superdotado
2012
La Compañía de Balta y el Reino de Caucas
2012
En Caratallada i els altres
2011
Yo, Elvis Riboldi
2011
Las clases del mal del Dr.Libelius
2009
Bienvenidos a Algoria
2008
Canta con Zagales
2008
Los Algos ¡Qué buen rollo!
2007
El Quijote de Lunalunera
2006
L'espasa de Galerna
2005
Los tres Lusqueteros
2005
El día del dragón
2005
Especial Nochebuena
2005
Quadern de Berga
2004
La cocina de Lubina
2004
Las preguntas de Lulila
2004
Los cuentos de los Lunnis
2004
Los Lunnis en la tierra de los cuentos BSO y canciones
2004
Despierta, ya
2004
De vacaciones con Los Lunnis
2004
Los Lunnis
2004
Especial Nochebuena
2004
Por Amor al Arte - Esbaluard
2004
La mà negra
2003
Biaix
2003
Los Lunnis y los niños nos vamos a la cama
2003
La closca Pelada dels cretins
2002
Set dies
2001
H.Bass, Un passat ocult
2000
Plagis, projectils i altres substàncies
2000
Carnaval, Petit Carnaval
1999
CD-DVD Los Lunnis y los niños nos vamos a la cama
CD-DVD De Vacaciones con los Lunnis
CD-DVD Despierta Ya
CD-DVD Los villancicos de los Lunnis
DVD Los Lunnis en la tierra de los cuentos
DVD Don Quijote de Lunalunera
DVD Los Lunnis - La serie (Cinco temporadas).
CD Canta con Zagales
CD-DVD Bienvenidos a Algoria
CD-DVD Los Algos, qué buen rollo!
Barrio Sésamo
Hello Hoobs
Los Algos
Mirasatele
Zagales