Àfrica Ragel

Àfrica Ragel

Em preguntes com em definiria? Doncs dient-te, simplement, que m’agrada trepitjar “la ratlla de la vida” i passejar-m'hi pel damunt fent un cop d’ull al meu voltant.
També et puc dir que sóc filòloga i màster en creació literària. Si vols, apunta que vaig néixer al Poblenou un 14 d'octubre de fa molts anys i que, com a bona poblenovina, no puc viure lluny del mar ni del barri. I el més important de tot, això que no se t'oblidi, he trobat la felicitat! Sí, sí! S'amaga en el fet de compartir una copa de vi i un plat d’olives mentre jugo a inventar vides.
La invenció d'aquestes vides m'ha dut a escriure des que tinc ús de raó. La meva primera novel•la la vaig escriure als dinou anys i des d'aleshores no he deixat de fer-ho, sempre a la recerca de la perfecció que sé inabastable. Et podria explicar que tinc algun premi literari, entre ells el Ciutat de València per l'obra de teatre Àtic, el Manel Cerqueda i Escalder de narrativa per la novel•la Els fantasmes de Vilafoscant, el Paraules a Icària per la novel•la juvenil Thesaurus. Ombres a Barcelona, etc. Però, no t'atabalaré amb dades que oblidaràs.
Això, sí! Cal que sàpigues que tinc cinc fills que em donen l'energia suficient per continuar estudiant, col•laborant en diferents revistes, donant classes de creació literària, fent correccions i, de tant en tant, conduint trens en el gran metro que ens mou per la ciutat de Barcelona.
Espero que t'hagis fet una idea d'allò que sóc, ara marxo a escriure, saps que no puc estar sense fer-ho.

Obras destacadas

Gran ocell de silenci

Gran ocell de silenci

Empuries, 2019
NOVELLA

El 1880, en ocasió de l’enterrament de la petita Àngela, dos preadolescent...

Trementina i les plagues de la maga Urtica

Trementina i les plagues de la maga Urtica

Barcanova, 2017
NARRATIVA JUVENIL

La Trementina s'endinsar&agrav...

Quan em vinguin a buscar

Quan em vinguin a buscar

Tigre de Paper, 2015
FICCIó

Quan em vinguin a buscar és una novel·la inspirada amb un fet real, la mort al g...

Una revetlla sota el llit

Una revetlla sota el llit

Animallibres, 2015

A mi, la revetlla de Sant Joan és una de les nits que més m’agraden. M&rsq...

Bibliografía completa

Novella. Empuries, 2019
Narrativa Juvenil. Barcanova, 2017
Ficció. Tigre de Paper, 2015
Animallibres, 2015
Edicions Saragossa, 2011
Edicions Saragossa, 2008
Bon cop de falç
2002
Solsona Comunicacions, SL., 2001
Els fantasmes de Vilafoscant
2000
Àtic
2000