Antoni Batista

Antoni Batista

Antoni Batista Viladrich (Barcelona, 1952) Doctor en Ciències de la Comunicació. Periodista, musicòleg, escriptor. Professor de la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, "Teoria i pràctica de la redacció periodística", i de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, "Periodisme especialitzat en conflictes" i "Periodisme cultural". Professor del màster "Nació i Ciutadania" de la facultat d'Història de la Universitat de Barcelona.
Ha treballat en diversos mitjans, l'últim dels quals La Vanguardia (1989-2003). Es va especialitzar en periodisme en situacions de conflicte, molt singularment en els casos de Israel/Palestina, Irlanda i País Basc , temàtica sobre la qual ha escrit sis llibres, en va fer el treball de recerca de doctorat i participa habitualment en seminaris i conferències. Codirigeix, amb el Dr. Antoni Segura els seminaris anuals de la UB sobre el conflicte basc.
Ha estat director d'Anàlisi i Estratègia del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya (2003-2006), director de Comunicació de l'Institut Ramon Llull (2006-2008) i director de Comunicació del Gran Teatre del Liceu (2008-2009).

Obras destacadas

La simfonia de la llibertat

La simfonia de la llibertat

Debate, 2018
NO FICCIó

Aquesta obra ofereix una gran panorámica de la música política de tots el...

Al Palau, a l'hivern

Al Palau, a l'hivern

Editorial Base, 2017
NO FICCIó

Els tres anys de presidència de la Generalitat de Pasqual Maragall van culminar la seva...

A la caça del PSUC

A la caça del PSUC

Pòrtic, 2016
NARRATIVA PERIODíSTICA

El PSUC va ser més que un partit: va transcendir els esquemes de l’organitzaci&oa...

Raimon, paraula i cant.

Raimon, paraula i cant.

Bromera, 2016
BIOGRAFIA

El reconegut periodista i musicòleg Antoni Batista fa un recorregut en aquesta obra de ...

Bibliografía completa

No ficció. Debate, 2018
No ficció. Editorial Base, 2017
Narrativa periodística. Pòrtic, 2016
Biografia. Bromera, 2016
Assaig. Debate, 2015
Assaig. La Campana, 2015
Assaig. Debate, 2011
Madariaga, de las armas a la palabra
2007
Voces sobre Euskadi
2004
Euskadi sin prejuicios
2001
Okupes. La mobilització sorprenent
2001
Diario privado de la guerra vasca
1999
Terror i negligència. Hipercor i la construcció periodística d'ETA
1997
La Brigada Social
1995
Eduard Toldrà. Un assaig sobre la direcció d'orquestra a Barcelona
1995
Barcelona i el Liceu. Història d'un repte.
1994
La gran conspiración. Crònica de l'Assemblea de Catalunya
1991
Artapalo. ETA després de Txomin
1987
Antoni Ros Marbà. El mestre
1979